La importància del SEO en la teva pàgina web

Escrito por Alex Rubio

22/02/2023

El SEO (Search Engine Optimization) és l’execució d’una sèrie d’accions d’optimització de continguts, de la teva web i d’enllaços d’altres webs, amb l’objectiu principal de millorar la teva posició als cercadors. Això et permet augmentar el trànsit cap a la teva web i arribar a més clients potencials.

El SEO t’ofereix beneficis com:

  • Alt rendiment de la inversió: el SEO et permet aconseguir resultats mesurables i quantificables que es tradueixen en més visites, més conversions i més ingressos.
  • Posicionament a llarg termini: el SEO et permet mantenir la teva posició als cercadors durant molt temps si fas un bon treball d’optimització i actualització constant dels teus continguts.
  • Augment del trànsit objectiu: el SEO et permet atreure visitants que estan interessats en els teus productes o serveis, ja que els ofereixes solucions als seus problemes o necessitats.
  • Augment de les vendes o conversions: el SEO et permet augmentar les possibilitats que els visitants es converteixin en clients, perquè els fas una bona proposta de valor i els facilites el procés de compra.
  • Millora de la visibilitat de la teva marca: el SEO et permet augmentar el reconeixement i la confiança dels usuaris cap a la teva marca, pel fet que els mostres que ets un expert en el teu sector i que tens una web professional i de qualitat.

Per aconseguir tots aquests beneficis, cal treballar aspectes com:

  • La velocitat de càrrega: és important que la teva web carregui ràpidament per evitar que els usuaris s’impacientin i abandonin la pàgina. Pots utilitzar eines com Google PageSpeed Insights per analitzar i millorar aquest aspecte.
  • La usabilitat: és crític que la teva web sigui fàcil de fer servir per als usuaris, tant des del punt de vista del disseny com de la navegació. Pots emprar eines com Google Analytics per analitzar i millorar aquest aspecte.
  • La navegació: és rellevant que la teva web tingui una estructura clara i coherent que faciliti als usuaris trobar el contingut que busquen. Pots fer ús d’eines com Google Search Console per analitzar i millorar aquest aspecte.
  • Els errors en l’enllaçat intern: és crucial evitar els errors en els enllaços interns de la teva web, ja que poden afectar negativament al posicionament i a l’experiència dels usuaris. Pots fer servir eines com Screaming Frog per analitzar i corregir aquests errors.

Com pots veure, el SEO és un factor clau per a l’èxit de la teva pàgina web. Si vols comptar amb l’ajuda d’un professional per optimitzar-la al màxim, pots contactar amb mi a través del meu web alexrubio.cat. T’oferiré un servei personalitzat i adaptat a les teves necessitats.

Te puede interesar:

L’obligació del disseny web responsiu

En els últims anys, la quantitat de persones que naveguen per internet des de dispositius mòbils ha augmentat de manera exponencial. Segons un estudi de Statista, el 59,2% del tràfic web global es va generar a través de dispositius mòbils el 2022. Això significa que...

Com millorar la teva presència a Twitter i captar nous clients

Twitter és una eina valuosa per promocionar el teu negoci i captar nous clients. Amb prop de 330 milions d'usuaris actius mensuals, Twitter us permet arribar a una audiència àmplia i diversa. Si vols millorar la teva presència a Twitter i atraure nous seguidors i...

Els 8 beneficis clau de tenir una pàgina web

Si ets propietari d'un negoci o simplement vols tenir una presència en línia, tenir una pàgina web és una necessitat absoluta. Tant se val si tens un petit negoci local o una empresa a escala internacional, un lloc web et permet comunicar el teu missatge a una...
Scan the code